Kitárta kapuit a NépmesePont

Kitárta kapuit a NépmesePont

„A népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban” című felhívás 2017 februárjában jelent meg. Májusban az Agora Nonprofit Kft. benyújtotta a pályázatot – a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai iránymutatása és a Hagyományok Háza előszűrése szerint –, amelyet elnyerve egy év múlva, 2018 májusában megkezdődhetett a NépmesePont térkialakítása és a szakmai program véglegesítése.
Ez utóbbi tartalmát a pályázat három évig finanszírozza. Tatabánya városa a működéshez járul hozzá.

A Puskin Művelődési Házban Tatabánya kulturális-közösségi élete egy új, városi-térségi hatókörű funkcióval bővült.

A NépmesePont a „Hetedhét családi nap” elnevezésű programmal nyitotta meg kapuit. Az ünnepélyes megnyitón részt vett dr. Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere, Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott, Bereznai Csaba Tatabánya alpolgármestere, Ablonczy Dánielné, Bánhida képviselője, valamint dr. Lutter Imre a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke.

A megnyitó után a családokat egész nap mesés programok, előadások, játszóház és koncert várta. A gyerekek láthatóan örömmel vették birtokba a meleg, barátságos, tágas, hagyományokra épülő, mégis korszerű mesebirodalmat.

20180928_01


A NépmesePont nyitvatartása

Csoportoknak előzetes bejelentkezés alapján:
hétfőtől –péntekig 9:00-16:00 h

Szabadon látogatható élőszavas mesemondással hagyományőrző programok:
kedd  és csütörtök 17:00-19:00 h

Szombaton: 9:00-17:00

A rendezvény fővédnöke volt: dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes.
EFOP-3.3.4-17-2017-00034
A Népmese anyanyelvi kompetenciafejlesztő szerepének erősítése az informális és non-formális tanulásban.