Turul madár erre száll | Családi nap a NépmesePontban

Turul madár erre száll | Családi nap a NépmesePontban

Az idei október utolsó szombat délutánját remek hangulatban tölthette, aki résztvett a NépmesePont családi napján.
A vendég Horváth Sándor “Igric” volt, aki rövidfilmmel, zenével, közös énekléssel és játékkal mutatta be Emesét, a magyar mondák ősanyját és a Turul legendát. Hódossy Ildikó  előadóművész H. Gábor Erzsébet: Emese álma  című versével és Jakobi Anna festőművész azonos című alkotása bemutatásával kapcsolódott az előadáshoz.

A gyerekek örömmel vettek részt a kézműves foglalkozásokon: gyapjú karkötőket tömörítettek, ügyesen nemezeltek Szénási Veronikával, Toma Kriszta segítségével pedig fűzvesszőből készítettek ügyességi játékot.

A családi napon több korosztály is részt vett – a legfiatalabb vendég babakocsiban érkezett –  s volt, akit a nagymamája hozott. A magyar eredetmonda, s az általa ihletett mai alkotások minden résztvevő számára érdekesnek bizonyultak. Az elkészült tárgyak pedig azt igazolták, hogy érdemes visszatanulni a régi kismesterségekből egy-két fogást.

A következő alkalommal, november 9-én, a Lúdas Matyi családi napon tollfosztás, kukoricamorzsolás és moldvai táncház várja a NépmesePontba látogatókat.

20191026_01