Látogatói kisokos | Nyitunk!

Látogatói kisokos | Nyitunk!

Frissítés: 2021. július 3.
A művelődési ház és a NépmesePont szabadon – védettségi igazolvány és maszk nélkül – látogatható.

Május 17-én (hétfőn) kinyit, és ismét várja látogatóit a Puskin Művelődési Ház és a NépmesePont. Közösségi térként a járványügyi rendelkezések maradéktalan betartásához egyidejűleg több dologra is tekintettel kell lennünk. Kérjük belátásukat és együttműködésüket! Az alább felsorolt szabályok egyike sem választható számunkra.  Az általánosnál szigorúbb szabályok bevezetése lehetőségével nem éltünk.

Készítettünk egy ún. látogatói kisokost, azzal az igénnyel, hogy minden felmerülő kérdésre választ találhassanak benne. A szabályok változását naprakészen követjük, s azoknak megfelelően frissítjük az alábbi tájékoztatót.

Ami mindenkire érvényes

Az épületbe való belépéskor kollégáink mindenkitől elkérik majd a védettségi igazolványt és az ehhez szükséges személyi azonosítót (személyi igazolvány vagy útlevél). Csak ezek együttes meglétével engedhetjük be Önt a művelődési házba.

Beltéri rendezvényeinken kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, s olyan 18 év alatti gyermekek és fiatalok vehetnek részt, akiket igazoltan védett nagykorú személy kísér.

Rendelkezem védettségi igazolvánnyal

Ön – ennek igazolása* után – beléphet az épületbe, s valamennyi szolgáltatásunkat igénybe veheti, részt vehet rendezvényeinken. A maszk viselését belátására bízzuk, nem kötelező.

*Emlékeztetjük arra, hogy a védettségi igazolvány csak személyazonosító okmánnyal (személyi igazolvány vagy útlevél) együtt érvényes.

Nem rendelkezem védettségi igazolvánnyal

Sajnáljuk, de ebben az esetben a jelenlegi védelmi szabályok nem teszik lehetővé, hogy beléphessen a művelődési házba. Egy kivétel van ez alól: ha Ön felnőttképzésen vesz részt, és csoporttal együtt érkezik. Ebben az esetben is csak az erre kijelölt részeken közlekedhet és tartózkodhat az épületben, s viselnie kell a védőmaszkot.

Még nem töltöttem be a 16. évemet

A 16. életévét be nem töltött személyek kizárólag olyan felnőtt kísérővel léphetnek be, s tartózkodhatnak a művelődési házban, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Kivétel ez alól, ha csoportosan, – védett pedagógussal – érkeznek.

A művelődési házat rendszeresen használó/látogató csoport tagja vagyok

Ha elmúlt 16 éves, akkor kizárólag védettségi igazolvánnyal* látogathatja a művelődési házat.

A 16. életévét be nem töltött személyek olyan felnőtt kísérővel léphetnek be, s tartózkodhatnak a művelődési házban, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Kivétel ez alól, ha csoportosan, – védett, nagykorú vezetőjükkel – érkeznek.

*Emlékeztetjük arra, hogy a védettségi igazolvány csak személyazonosító okmánnyal (személyi igazolvány vagy útlevél) együtt érvényes.

Kültéri rendezvények

Kültéri rendezvényeinknél – azok jellegére való tekintettel – a programleírásnál hozzuk nyilvánosságra a részvétel feltételeit.

A NépmesePontot szeretném látogatni

A NépmesePont látogatására vonatkozó szabályok azonosak a művelődési házéval.