Fontos mérföldkőhöz érkezett a HACS – Megújul a Puskin Művelődési Ház

Fontos mérföldkőhöz érkezett a HACS – Megújul a Puskin Művelődési Ház

A helyi igényekre építő, a városi beruházásokat is kiegészítő Hagyomány és megújulás a közösségi művelődésben Tatabányán elnevezésű pályázat fontos – és nem utolsó sorban látványos – mérföldköve a városrészi művelődési házak korszerűsítése, közösségi tereinek megújítása. Ezek a beruházások összesen 223,5 millió Forintból valósulnak meg. Elsőként Bánhidán, a Puskin Művelődési Házban kezdődött meg a munka.

A felújításhoz szükséges bontási munkálatok, valamint az ’elektromos vezeték’-hálózat teljes megújítása már megtörtént. A szakemberek megszakítás nélkül, – de a járványügyi helyzetben előírt biztonsági előírások betartásával – dolgoznak, hogy a pályázatban megszabott határidőre, június 30-ra elkészüljenek.

A közösségi színtér meg- és felújítása mellett új bútorzat, valamint korszerű hang- és fénytechnika is szolgálja majd a rendezvényeket és a látogatói igényeket.

A nyitórendezvény időpontja még nem ismert. Annyi azonban bizonyos, hogy legközelebb már egy szép, megújult környezetet vehetnek birtokba a Puskin Művelődési Ház látogatói és közösségei.