Mesés képek | Sokan neveztek a NépmesePont alkotói pályázataira

Mesés képek | Sokan neveztek a NépmesePont alkotói pályázataira

Szívderítő látványt nyújtott a gyerekek sokasága, amint összegyűltek a NépmesePontban, hogy részt vegyenek a Pihe toll meseíró– és a Kedvenc népmesehősöm rajzverseny eredményhirdetési ceremóniáján. A NépmesePont által hirdetett alkotói pályázatokra 250-nél is több munka érkezett (ebből 44 volt mese): óvodások, az általános iskola alsó- és felső tagozás diákjai és még két középiskolás tanuló is kedvet érzett az alkotáshoz és a megmérettetéshez.

A meséket Döbrentey Ildikó előadóművész, meseíró, valamint az Agora két főmunkatársa, Tóth Zsóka és Fatuska Máté értékelte. Oklevelet és ajándékot minden résztvevő kapott, 10 mese alkotóját pedig különdíjjal is jutalmazták. Így gazdára találta a Színes élmény-, a Szeretet-, a Meseország, a Költészet-, a Mesés kémia-, a Romantika-, a Bölcsesség-, a Modernmese-, az Izgalmas mese-, de még a Stílusgyakorlat különdíj is.

A rajzversenyre beküldött képeket Sulyok Teréz művészeti vezető és Toma Krisztina, a NépmesePont munkatársa válogatta bronz, ezüst és arany kategóriába, négy rajzot pedig különdíjjal jutalmaztak.

Az alkotásokból készült kiállítás – amelyen a képek mellett a különdíjas mesék is helyet kaptak – 2020. november 6-áig látható a NépmesePontban: érdemes előzetesen bejelentkezni.