A közönség birtokba vette a megújult Puskint

A közönség birtokba vette a megújult Puskint

A bánhidai városrész közösségi színtere, a Puskin Művelődési Ház megújult. S bár már május közepe óta fogadja a látogatókat, a beruházás volumene, s a közösségi életre gyakorolt hatása ünneplést kívánt és érdemelt. Erre az ünnepre június második vasárnapján kerülhetett sor egy egésznapos programfolyammal. Délelőtt a birtokbavételi ceremónián Tatabánya polgármestere, Szücsné Posztovics Ilona, s a térség országgyűlési képviselője, Bencsik János mondott köszöntőbeszédet, Gedő Attila plébános és Szilágyi Sándor református lelkipásztor pedig megáldotta a házat. Az itt élő – hagyományait ápoló – szlovák nemzetiség tagjai dalcsokorral készültek, s tették teljessé a jelképes nyitóeseményt.

Koradélutántól nyitott családi program várta az érdeklődőket. Az ún. Puskin turnék keretében felfedezhették újra a művelődési házat, láthatták az első – a Bánhidai Fotó Klub alkotásaiból nyílt – tárlatot, élvezhették a néptánc- és nemzetiségi csoportok műsorait, de a Magyar Népmese Színház előadását is. Megpihenhettek a NépmesePont tárgyalkotó foglalkozásain, s a gyerekek több tucat fajátékkal is múlathatták az időt.

Késődélután a The BlackBirds Beatles Emlékzenekar idézte meg a halhatatlan liverpooli négyest, koncertjük megkoronázta az egész napot.

A Puskin számos nemzetiségi, művészeti-, hobbi- és alkotóközösségnek ad otthont, s nem csupán a városrész, de egész Tatabánya kedvelt közösségi színtere. Színvonalas és széles körben népszerű programokkal várja egész évben a látogatókat, s mindennek mostantól méltó körülmények adnak keretet: megszépült, korszerűen üzemeltethető épület, új bútorok, modern hang- és fénytechnika.

A megújult művelődési ház
A birtokbavétel napja