Kis emberek – nagy szenvedélyek | Illés Adorján

Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

Kis emberek – nagy szenvedélyek | Illés Adorján

Közzétette: A Vértes Agorája – 2020. február 19., szerda

 

A Puskin Művelődési Ház új sorozattal jelentkezik. A havi rendszerességű programokon köztünk élő, átlagos (ha van olyan) emberek mesélnek szenvedélyükről. Az előadások – amolyan instant motivációként – kaput nyitnak egy másik világba, ha úgy tetszik: a hétköznapi csodák földjére.

Elsőként Illés Adorján mesél Föld körüli útjáról, amelyet két keréken tett meg!

Ő maga így vall:

Utazni. Úton lenni. Átélni. Tapasztalni. Sírni. Mosolyogni. Elbukni. Felállni. Békében lenni. Mérgesnek lenni. A legenergikusabb állapotunkban bátran cselekedni.
Az egész életünk utazás. Akkor is, ha egy helyben vagyunk fizikailag, s akkor is, ha mozgunk. Tudatunk állandó. Megfigyel. A megfigyelésünk tárgyát mi választjuk ki: lehetnek ezek gondolatok, érzések, emberek, vagy akár légzésünket is megfigyelhetjük. Önmagamat megismerni Az Utazás. S ez az út végtelen, mindig van mit tanulnunk és tapasztalnunk, megértenünk. Az út során az Élet folyamatosan támogat minket. Az történik, aminek meg kell történnie. Ott vagyok s akkor, ahol és amikor lennem kell. Utazásom vezethet viharos tengereken s pálmafák között is. Jelenlétem és lelkesedésem aktív, mert szeretek élni. Tudjuk érzékelni a szeretetet, ami mindenhol, mindenben és mindenkiben benne van. Így lesz az élet adomány.
1473 nap alatt megkerültem a Földet bringával. Ez idő alatt biciklim 45000 km-t haladt 39 országon át. 2019. júniusban ért véget az egyébként önköltséges expedícióm. Mikor ezeket a sorokat írom, már közel 7 hónap telt el s úgy érzem, hogy még egyáltalán nem dolgoztam fel azt a sok csodát és kalandot, amit az utazásom során átéltem. Talán sosem fogom. Talán nem is kell. Élményeim, amiket átéltem, Indiana Jones filmbe simán beleillenének. Hatalmas hegyeken, dzsungeleken keresztül is átbicóztam , jártam óceánpartokon, sivatagokban, számtalan településen. S bár fizikailag hazatértem, úgy érzem, hogy lelkem immár örökre utazni fog.”
Blogom: https://www.facebook.com/meandmybicycle.love/

 

2020. február 14.

Részletek

Dátum: 2020.02.14.
Időpont: 17:00 - 18:30
Jegyár: Ingyenes
Program kategória:
Program címkék:

Helyszín

Puskin Művelődési Ház

Kossuth Lajos u. 4.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06-34/780-020