Megáll az idő… | Záray-Vámosi emlékest

Programok betöltése
  • Ez az program elmúlt.

 

Záray Márta és Vámosi János évtizedeken keresztül a hazai könnyűzenei állócsillagai, a magyar tánczene meghatározó alakjai voltak. A népszerű művészházaspár repertoárja a hazai örökzöldektől, a magyar nyelven megszólaltatott világslágereken át a csak rájuk jellemző házastársi „feleselős” dalokig tartott. Ők ahhoz a generációhoz tartoztak, akik playback nélkül, zenekari kísérettel léptek színpadra. Sőt! Pályájuk kezdetén még a rádióban is élő egyenes adásban énekeltek!

Pályafutásuk fél évszázada(!) alatt számos nagylemezt adtak ki, s ezek több millió példányban keltek el. Bejárták az egész országot, s a nagy koncerttermek mellett a legkisebb helyen is felléptek, ha hívták őket. A közönség felé mindvégig tisztelettel és közvetlenséggel fordultak, szakmai alázatukat a folyamatos fejlődés igénye és képessége bizonyította.

A színpadon és az életben is a harmónia jellemezte kettősüket. Bár személyiségük eltérő volt, remekül kiegészítették egymást.

Záray Márta, aki büszkén vallotta, hogy tatabányai lány, ma – Vámosi Jánossal együtt – itt nyugszik a városban, az Újtelepi temetőben….
Márta és János emléke azonban ma is él sokakban, s nem csupán a rögzített hangfelvételeknek, hanem a személyes élményeknek köszönhetően is.

S most egy emlékesten – legnagyobb slágereik megszólaltatásával – idézi meg kettősüket Dominek Anna és Horváth Andor.

Belépőjegyek online és a művelődési házban is kaphatók: 2.500 Ft

 

2022. november 07.

Részletek

Dátum: 2022.11.07.
Időpont: 18:30 - 20:00
Jegyár: 2500 Forint
Program kategória:

Helyszín

Puskin Művelődési Ház

Kossuth Lajos u. 4.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06-34/780-020